Situated in Wythenshawe, Manchester

Refurbishment of existing classrooms, laboratories and extension of the dining room for Manchester Health Academy; a competitively tendered contract.

The works were undertaken in two phases running concurrently. Phase One forming new classrooms within the existing school building consisting associated structural, mechanical and electrical alterations undertaken whilst the school was still occupied and completed over the summer holidays.

Phase Two was the construction of a new steel framed, brick, curtain walling and steel clad Dining Room, built off bottom driven steel piled foundation and ring beams in an area of the existing school yard, avoiding a plethora of buried services which resulted in a foundation re-design potentially jeopardising the completion of the works.